TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

11:28

TAJNA LJUBAVI

DAVOR RADOLFI

11:23

DJEVOJKA SA SELA

SEVERINA

11:22

MI PLESEMO

PRLJAVO KAZALISTE

11:18

JAGODE IN COKOLADA

ROK N BAND

11:15

PUSTI DA TE VODI RITAM

KARMA

11:11

MALA

ZDRAVKO COLIC

11:10

MARINA

PRLJAVO KAZALISTE

11:10

UHVATI RITAM

PARNI VALJAK

11:06

KA MORE JE ZIVOT

LUKA NIZETIC

10:50

TI SI ZELJA MOG ZIVOTA

MAGAZIN

Anita Gošte

Po službi gremo vedno lahko na pivo

S sodelavci smo napovedali koncert za Aktualov 9. rojstni dan, ki bo za nas spet v številčno prestižnih Stožicah. Letos bo poseben iz dveh posebnih razlogov: za nami bo eno leto odkar smo v živo v etru 24 ur na dan vsak dan in postali smo najbolj poslušan radio v Sloveniji!

Bilo je pred nekaj leti, ko smo s sodelavci prišli v ljubljansko Halo Tivoli. Tam smo s poslušalci prvič praznovali Aktualov rojstni dan. Bilo nas je le šest voditeljev. Do dvorane smo se pripeljali s taksijem. V taksiju smo klepetali in bili prijetno razposajeni. Taksist ustavi pred dvorano, poravnamo račun in se odpravimo proti vratom, skozi katera so vstopali in izstopali nastopajoči in organizacijska ekipa. V garderobo smo odložili odvečne stvari in vsi skupaj odšli proti odru. Do koncerta je bilo le še kakšnih 20 minut. Ko smo stopili do odra, smo naenkrat utihnili … preplavili so nas neznani občutki. Občutki šestih skoraj nepremičnih in nemih voditeljev. Ko smo dojeli, kje smo, kdo je tam in zakaj so tam, smo skoraj zajokali kot majhni otroci, ki stopijo v neznan prostor z nepregledno množico, ki jih zmede, prestraši, a potem spoznajo, da je vse v redu, vse v najlepšem redu! Ko smo se spogledali in dojeli, je bilo naše prvo vprašanje drug drugemu: »Ti so tu zaradi nas?«

Ko delaš v studiu, večinoma delaš sam. Včasih se sploh ne zavedaš ali pa se brez dejanskega občutka zavedaš, da je na drugi strani radia še nekdo. So nekdo. Ko to doživiš v živo, doživiš šok. Šok, ko vidiš, kakšna množica ljudi nas posluša, spremlja, dela, se vozi, živi z nami in nas doživlja pozitivno, prijateljsko, domače. Delamo, stiskamo, hitimo, se menjamo po snemalnicah in gledamo na uro, kdaj bo končal kolega pred tabo. Urednik nam včasih pove tudi kakšno, ki je na mestu, a nikoli ne pozabimo nepisanega pravila: po službi gremo vedno lahko na pivo!

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.