TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

16:41

HOTEL MODRO NEBO

KINGSTON

16:36

SHAKA TAKA

MAMBO KINGS

16:32

JEDINO MORE ZNA

SINISA ZUNEC

16:26

NA OBALI

JASNA ZLOKIC

16:23

SEKUND ILI DVA

MARKO SKUGOR

16:19

NEPOZABLJENA

KVATROPIRCI

Anita Gošte

Iz majhnega zraste – Radio Aktual!

BLOG: Anita Gošte razmišlja o uspehu najbolj poslušanega radia v Sloveniji

V vse svoje pore sva si zlezla … A najbolj strastno sva se vzela z Aktualom. Z radiem, ki je trenutno najbolj poslušan, najbolj priljubljen radio v vsej Sloveniji. Z radiem, ki je fenomen na slovenskem medijskem (radijskem) prizorišču. V dveh letih je poslušanost vseh frekvenc Aktuala poskočila za več kot 300 odstotkov. To pred Aktualom ni uspelo še nobenemu radiu!

Ko sem tistega jutra slišala novico, da smo prvi v Sloveniji, me je najprej preplavilo veliko veselje, a že kmalu me je stisnilo zavedanje odgovornosti; ne nazadnje pomagam uredniku. Pri delu sem zelo razsodna. Le dan prej po judoistični olimpijski kolajni sem si zabeležila citat trenerja Marjana Fabjana: »Videli ste, da se Tina po borbah do finala niti razveselila ni. To veselje bi lahko škodilo. Brazilka je skočila v zrak, mahala z rokami in rekel sem: ta ne bo več zmagala.«

Najbolj vroče vprašanje kolegov, prijateljev, konkurence? Kakšna je enačba, formula, da smo prišli tako visoko, najvišje. Kakšna? Edinstvena je, kot je edinstvena naša EKIPA! Nimamo svetovalcev iz tujine, po pet in več producentov, ki bi nam v usta polagali besede. Smo, kar smo, vsak je zgodba zase in pomagamo si. Tako delovno pa hkrati veselo, prijateljsko, kot je v našem radijskem uredništvu, zagotovo ni nikjer. Zadovoljni smo s sabo, med sabo in tako pristne odnose in čisto energijo širimo naprej, med poslušalce. Pa glasba? Seveda, na prvem mestu je. Poletna, sončna, prijetna, taka, ki vas v avtu, službi, ko ste doma, pa lahko že v dolgih rokavih, nogavicah, ob radiatorjih, spomni na poletje, počitnice, tople kraje in tople ljudi. Mi ne delamo, ampak živimo radio, živimo Aktual! Na nekem srečnem in srčnem otoku s polno zakladov, med katerimi ste največji zaklad naši poslušalci. Priznanje Aktualu je priznanje vam!

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.