TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

20:43

PRIJATELJ

MANCA SPIK IN POSKOCNI

20:40

IT'S NOW OR NEVER

ELVIS PRESLEY

20:38

CALIFORNIA

NEKI TO VOLE VRUCE

20:34

DA ME POJUBIS

GORAN KARAN

20:29

AKO VARAS

LEO

20:26

PESEM

MANCA SPIK IN KVATROPIRCI

22. 04. 2024 08:54 | Promocijsko sporočilo

ECE recept: Brancin na žaru z zeliščno omako

Tudi vi že težko pričakujete oddih na morju? Prikličite si spomine in občutke kar doma! Z ECE receptom bo z vašega žara omamno zadišalo po morju.

Brancin na žaru Foto: Maja Zver, Jernej Kitchen

Specite brancina na žaru z zeliščno omako po ECE receptu, ki sta ga za vas pripravila Maja in Jernej iz Jernej Kitchenin si privoščite zdrav, hitro pripravljen okusen obrok.

Priprava: 20 minut

Pečenje: 10 minut

Čas skupaj: 30 minut

Zahtevnost: 3/5

Sestavine

Za 4 osebe

BRANCIN

4 (400 g) očiščeni brancini 4 rezine limone 8 vejic komarčka (oziroma zelenja koromača)

ZELIŠČNA OMAKA

80 ml oljčnega olja 1 žlica sesekljanega peteršilja 1 žlica sesekljanega komarčka (oziroma zelenja koromača) 1 žlica sesekljane bazilike 3 stroki česna sok ½ limone

Postopek

SEGREJEMO ŽAR

Segrejemo ali zakurimo žar do 250°C. To preverimo tako, da postavimo roko 10 cm nad rešetko. Ko roke ne moremo dlje kot 2 sekundi držati 10 cm nad rešetko, je žar pripravljen. Rešetko žara očistimo, ko je segreta in vroča. Rahlo premažemo z oljčnim oljem.

BRANCIN

Brancine s kuhinjsko brisačko dobro osušimo. Notranjost napolnimo z rezino limone in komarčkom ter rahlo solimo. Na vroč ogenj postavimo brancine in jih pečemo 4-5 minut na vsaki strani oziroma do lepe zapečenosti in sočnosti.

ZELIŠČNA OMAKA

Pripravimo zeliščno omako. V skodelici premešamo oljčno olje, sesekljan peteršilj, sesekljan komarček, sesekljano baziliko, sesekljan česen, ščep soli in sok polovice limone. Zeliščno omako enakomerno razporedimo čez brancina in postrežemo z izbrano prilogo.

Dober tek!

Bi tudi vi radi pripravljali hrano kot Maja in Jernej? Pripomočke, ki vam bodo olajšali in pohitrili delo, lahko najdete v spletni trgovini ECE shop. Preverite pestro in kakovostno ponudbo malih gospodinjskih aparatovbele tehnike in vrtnih žarov.