TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

19:19

U DOBRU I ZLU

BORIS NOVKOVIC

19:15

A CA JE LIPA

OLIVER J. BEREKIN

19:12

DEJ RUKN ME

ROK N BAND

19:07

VOLIM I POSTOJIM

PETAR GRASO

19:01

JEANS GENERACIJA

NEKI TO VOLE VRUCE

18:57

REGGAE NIGHT (RADIO EDIT)

JIMMY CLIFF

18:53

GODINE PROLAZE

BAJAGA

18:50

STO SI MI U KAVU STAVILA

PADJEN BAND

18:42

VINO NA USNAMA

VLADO KALEMBER

18:37

BOEM U DUSI

DRAZEN ZECIC

12. 07. 2019 10:25 | m

Tuševih novih 500 morskih nasmehov

V letu, kot Tuš praznuje 30 let podjetja, bodo na morje odpeljali novih 500 otrok, s čimer se bo številka nasmehov v 17 letih akcije povzpela na 8600 srečnih otrok

pričarajmo nasmeh Foto: promocijsko gradivo

Tuš bo z dobrodelnim projektom Pričarajmo nasmeh letos ponovno polepšal počitnice 500 otrokom iz različnih koncev Slovenije. Na Debelem rtiču bodo otroci spoznavali nove prijatelje, uživali v kopanju in družabnih igrah, se ukvarjali s športom in izražali svojo kreativnost. Ta še posebej prišla na plano, saj je prva skupina otrok, ki prav v teh dneh letuje tam, skupaj s Tušem in Rdečim križem Slovenije pripravila pravi počitniški havajski dan, ki ga je s svojim nastopom popestril priljubljeni raper Nipke. V 17 letih projekta se bo številka pričaranih nasmehov ustavila pri 8.600, in to v letu, ko Tuš praznuje 30 let odprtja prve trgovine.

IRM_7740_resized.JPG
/
Promocijsko gradivo

Dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije zagotavlja lepše in bolj kakovostne počitnice, na katerih mnogi prvič vidijo morje. »500 otrok, razdeljenih v 5 skupin, vsako leto v času šolskih počitnic letuje na Debelem rtiču med julijem in avgustom ter doživi nepozabne počitnice v krogu svojih vrstnikov iz vse Slovenije.

Namen projekta, ki traja že od leta 2002, z aktivnostmi, angažiranjem in srčnostjo vseh sodelujočih doseže svoj pravi namen,« pojasnjujejo v Tušu, kjer so v 30 letih obstoja podjetja izpeljali že mnogo odmevnih dobrodelnih projektov. A prav Pričarajmo nasmeh je tisti, ki vsa leta ponuja enega najlepših zgledov pomoči tistim, ki jo potrebujejo v najobčutljivejšem življenjskem obdobju. 

Otroke vsako leto na podlagi objektivnih meril izbere partner projekta Rdeči križ Slovenije, ki mu pomagajo centri za socialno delo, socialne službe na osnovnih šolah in območna združenja rdečega križa.

IRM_7676_resized.JPG
pričarajmo nasmeh
promocijsko gradivo

Na srečanju so se otroci iz prve skupine, v kateri je 146 udeležencev in prihajajo iz Prekmurja, Štajerske in Koroške, zabavali po »havajsko«. »Vsako leto se potrudimo, da otrokom pripravimo presenečenje in letos smo na tem čudovitem koščku slovenske obale pričarali zabavne počitnice. Otroci so se zabavali ob havajskih družabnih igrah, kot so limbo dance in vrtenje hula hop obročev, izdelovali so ogrlice in slikali velike slike, za konec pa so nam zaplesali plese, ki so se jih naučili s plesno učiteljico,« opisuje današnje posebno dogajanje vodja projekta Pričarajmo nasmeh v Tušu Anja Marjetič. Poskrbeli so tudi za posebno presenečenje: »Priljubljeni slovenski raper Nipke je bil zares prava popestritev, saj mnogi otroci njegovo glasbeno zvrst in pesmi naravnost obožujejo,« še dodaja Anja Marjetič.

IRM_7664_resized.JPG
pričarajmo nasmeh
promocijsko gradivo

Za otroke na Debelem rtiču vsako leto pripravijo pester program, kjer se v tednu njihovega bivanja zvrstijo ustvarjalne, športne, izobraževalne, kreativne in zabavne aktivnosti oz. delavnice. Tako jih čakajo igre na bazenu, izdelovanje razglednic, vodne in štafetne igre, turnir v kegljanju, plesna delavnica, izlet z ladjico v Koper, ob koncih dneva pa plesni, pevski in kino večeri. »Otroci so, glede na preteklo znanje, vključeni v plavalni tečaj, tako da uživajo v vodi in nadgrajujejo svoje plavalne veščine. Pridobljeno plavalno znanje se nam zdi ena od ključnih vsebin, v okviru letovanja, saj je naprimer v tokratni skupini kar tretjina neplavalcev,« dodajajo v Tušu. V nadaljevanju poletja se bodo na enotedenske počitnice odpravili še otroci iz ostalih slovenskih regij.

Fotogalerija