TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

15:13

KOKOLO

MAGAZIN

15:10

NE MOGU TE PRESTAT JUBIT

TOMISLAV BRALIC & KLAPA INTRADE

15:09

TRAVA ZELENA

SEVERINA

15:05

DZULI

DANIEL POPOVIC

14:55

MI PLESEMO

PRLJAVO KAZALISTE

14:49

OD KONOBE DO KONOBE

MEJASI

27. 03. 2018 11:54 | m

Kdo si zasluži najprestižnejšo medijsko nagrado ŽAROMET?

Medijske nagrade Žarometi, bodo podeljene v nedeljo, 22. aprila 2018, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

ŽAROMETI, nove slovenske medijske nagrade, ki so bile prvič podeljene na spektakularni prireditvi konec lanskega februarja in so medijem povrnile ugled, nominirancem in prejemnikom nagrad pa spoštovanje in čast. Žarometi bodo podeljeni tudi letos, in sicer na prireditvi, ki se bo v nedeljo, 22. aprila 2018, odvila na odru Linhartove dvorane Cankarjevega doma.

Lansko leto smo bili priča vrhunskemu spektaklu, letos ne bo čisto nič drugače, čeprav bo drugače prav vse. Imamo novega voditelja in to ne bo nihče drug kot David Urankar, prekaljeni TV-voditelj in eden najbolj prepoznavnih medijskih obrazov.

david_urankar36.jpg
Letos bo na podelitvi žarometov v Cankarjevem domu v voditeljski vlogi nastopil David Urankar.
Šimen Zupančič


Seveda bodo novi podeljevalski pari, presenetili vas bomo z glasbenimi točkami, v primerjavi z lansko podelitvijo je nova tudi lokacija in imamo novo kategorijo – spletna zvezda leta. Ne nagrajujemo več le ustvarjalcev glasbe, širokega nabora ustvarjalcev igranih vsebin ter tistih, ki v svojem medijskem delu vidijo tudi priložnost pomagati drugim, ampak od letošnjega leta tudi tiste, ki prihodnost vidijo v svetovnem spletu, v spletnih medijih. Predlogov je bilo ogromno, izbranih šest, zmagovalec bo – kot v vseh kategorijah – samo EN. Kdo, boste izvedeli v nedeljo, 22. aprila.

Strokovna žirija bo s točkovanjem izbrala prejemnike enajstih nagrad s področij glasbe, spleta, filma in igre ter televizije – tri predloge za vsako so podali bralci, gledalci in poslušalci, tri nominirance je predlagalo uredništvo revije Vklop. Prejemnika dveh nagrad – za družbeno odgovorni projekt leta in tistega najprestižnejšega, za medijsko legendo – bo izbralo uredništvo revije Vklop.

Kdo vse je nominiran in tudi kako smo se imeli lani, preverite na uradni Facebook strani Žarometov.