TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

7:23

DEJ RUKN ME

ROK N BAND

7:16

CESARICA

OLIVER DRAGOJEVIC

7:10

NEDODIRLJIVA

KLAPA KAMPANEL

7:05

NEK TECE VINO

DAVOR BORNO

6:54

NIJE VREDNO SINE MOJ

KEMAL MONTENO & DUSAN SVILAR

6:52

RAD JO IMAM

ROK N BAND

28. 11. 2017 10:41 | RA

Radio Aktual je radio z najboljšo energijo!

Nagrada Nacionalne raziskave Organizacijske energije 2017

Nagrado je uredniku Radia Aktual Simonu Prelesniku (levo) in direktorju podjetja RGL Igorju Škerlaku predala dr. Danijela Brečko, izvršna direktorica Inštituta Sofos. V Foto: Radio Aktual

Nacionalna raziskava Organizacijske energije 2017 v slovenskem zasebnem in javnem sektorju je pokazala, da je podjetje RGL, kamor spada tudi Radio Aktual, eno izmed petih podjetij z najboljšo organizacijsko energijo. V panogi Tehnologija/komunikacija in razvedrilne dejavnosti pa je absolutni zmagovalec RGL.

Kaj zmagovalci delajo drugače?

Visoka raven organizacijske energije je v neposredni povezavi z delovno uspešnostjo. A pred tem morajo biti zagotovljeni pogoji, da se posameznik dobro počuti v okolju, v katerem dela. Pri tem se ekipa RGL-a lahko pohvali z zavedanjem, da so ljudje najpomembnejši vir energije. Prav zato pa je v njihovem delu in odnosu čutiti strast, odgovornost, marljivost, visok nivo kreativnosti, srčnosti, topline in človečnosti, ki daje vidne rezultate in možnost za trajnostno rast in napredek podjetja in posledično tudi posameznika.

»Dobra energija in povezanost ekipe se začuti takoj, ko vstopiš v prostore radia. Takrat te prevzame val pozitivnega naboja in odličnega vzdušja, ki vladata v prostoru,« so prepričani na Radiu Aktual. Radijska ekipa z velikim veseljem pove, da ji v prvi vrsti veliko pozitivne energije dajejo poslušalci, ki so zanje neprecenljivi, za piko na i in dodatno energijo pa poskrbijo tudi številni razprodani koncerti.

Ekipa Radia Aktual
Vedno nasmejana in energična ekipa Radia Aktual.

Po besedah direktorja RGL Igorja Škerlaka rezultati raziskave poleg nagrade in pohvale vsem, ki so v to vpleteni, prinašajo tudi odličen uvid v možnosti izboljšanja vodenja. Simon Prelesnik, glavni urednik Radia Aktual, pa visok rezultat pripisuje kulturi sodelovanja in timskega dela, ki jo dosledno gojijo, četudi se morajo za to odpovedati posamičnim talentom. Formula uspeha, ki preizkušeno deluje tudi v športu.

Igor Škerlak&Simon Prelesnik
Glavni urednik radia Aktual Simon Prelesnik (levo) v družbi direktorja podjetja RGL Igorja Škerlaka.

»Vsekakor si želimo, da bi bilo takih nagrad čim več in da bi bilo delo, ki je opravljeno s strastjo in srcem za poslušalce, vidno, predvsem pa še naprej dobro opravljeno. Verjamemo, da bomo še naprej polni pozitivne energije, saj le tako lahko vsi skupaj premikamo gore,« so prepričani Aktualovci.

Dr. Andrej Kovacic
Na HR&M konferenci 2017 je predaval tudi strokovnjak za pro-aktivno komunikacijo, dr. Andrej Kovačič, kateremu z veseljem prisluhne tudi ekipa Radia Aktual.