TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

1:58

MUZIKA NA STRUJU

BAJAGA

1:55

MOJ MALI JE OPASAN (LET'S TWIST AGAIN)

TAJCI

1:50

MERAK MI JE

ZDRAVKO COLIC

1:47

MOJE MILO

TARAPANA BAND

1:44

INDIGO

DOMENICA

1:40

COVJEK OD LEDA

TONY CETINSKI

07. 08. 2017 10:20 | R.A.

Takšno je stanje sedaj!

Slika pove več kot tisoč besed. Takšno je sedaj stanje v vrtcu Polzela, kjer trenutno poteka prenova kopalnice.

Začetek prenove Foto: arhiv Svet24

Male roke za veliko kopalnico 

Velika akcija je v začetku preteklega meseca vrtcu Polzela prinesla glavno nagrado - popolno prenovo kopalnice! Otroci iz Oddelka 12 so s svojo risbico vrtcu prinesli čisto novo kopalnico, za kar bo poskrbelo podjetjeTAPRO trgovina d.o.o.  V podjetju se zavedajo, da je spodbujanje kreativnosti naših malčkov zelo pomembna, zato želijo s svojim velikim prispevkom poudariti, kako pomembno je, da se dobro počutimo v svojem okolju, v tem primeru otroci v kopalnici.

Stanje pred prenovo ...

vrtec, polzela, prenova, kopalnica
Pred prenovo. Stari del vrtca kar kriči po novem.
arhiv Svet24

Del vrtca star dobrih 40 let!

Po besedah ravnateljice vrtca Polzela, mag. Bernardke Sopčič, je del vrtca star dobrih 40 let, zato so prenove še toliko bolj veseli. Pravi, da je prenova za njih kot dobitek na lotu, saj sredstev za takšne stvari ni nikoli v izobilju in jim zdaj to predstavlja veliko presenečenje in neizmerno veselje. 

Kako so prenovo kopalnice sprejeli otroci? Se veselijo?
Mag. Bernardka Sopčič: "Tako kot si na vsakem tekmovanju želimo doseči najboljše rezultate in osvojiti medaljo, so tudi naši otroci za svoj izdelek želeli prejeti pohvalo, nagrado. Skupaj s starši, zaposlenimi so navijali za zmago in ko smo jih seznanili z njo, so se veselili skupaj z nami vsemi. Na tem mestu se še enkrat zahvaljujem vsem, ki imajo zasluge za uresničitev, saj smo spet dokazali, da smo skupaj (otroci, zaposleni in starši otrok, širša lokalna skupnost) kot ena velika družina, ki se podpira in razume. S takšno zavestjo je čudovito vsak dan stopiti skozi vrata našega vrtca."

Načrtujete v vrtcu še kakšno prenovo? Kje bi jo še potrebovali?
Mag. Bernardka Sopčič: "Leta 2014 smo zaradi prostorske stiske pridobili nov in sodoben prizidek našemu vrtcu, tako zdaj stari del kar »kriči« po novem. Zelo si želimo energetske sanacije tega dela, kjer bi bilo potrebno sanirati streho, zamenjati stavbno pohištvo s senčili in vrtec oviti v nov, topel »plašč«. Sama pravim, da korak za korakom vedno pelje do cilja in je potrebno verjeti v dobro ljudi in uresničitev želja Verjamem, da bomo tako nekoč prišli tudi do tega."
 
Kakšna je bila reakcija otrok iz oddelka 12, ko so izvedeli, da je njihova risbica zmagovalna risbica?
Mag. Bernardka Sopčič: "Ponos, navdušenje, veselje za velik uspeh, ki so ga uresničile tako majhne ročice in bodo pomagale še manjšim - naslednjim generacijam. Verjamem pa, da bo veselje prav gotovo še večje, ko bodo vidni rezultati te zmage – nova, velika kopalnica. Takrat bo tudi tistim, ki še morda niso dojeli pomena zmage, vse veliko bolj otipljivo, bo to končno podelitev občudovanja vredne »medalje«. Vsi se že zelo veselimo svečane otvoritve … "

Prenova bo predvidoma potekala do konca poletnih počitnic. Prenovo bomo ves čas spremljali tudi na Radiu Aktual, preko spleta in tiskanih medijev. 

Slike pred in med prenovo si lahko pogledate v spodnji galeriji. Vsi pa že nestrpno pričakujemo končno sliko prenovljene kopalnice! =)

Fotogalerija