TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

0:29

KAR BO, PA BO

HELENA BLAGNE

0:26

SAMO NJOJ CU PIVAT

KLAPA RISPET

0:23

VISKI

LIDIJA BACIC

0:19

ZASTO ZATO

NINA DONELLI

0:14

U DOBRU I ZLU

BORIS NOVKOVIC

0:10

VECJA OD NEBA

JAN PLESTENJAK

07. 06. 2017 14:34 | E.A.

Najsrhljivejše turistične destinacije

Aktualov mikser je pobrskal po našem planetu in pripravil nekaj za tiste, ki si želite na počitnicah tudi mero adrenalinskega vložka. Za vas smo izbrali nekaj lokacij, ki vam bodo pognale strah v kosti in poskrbele za injekcijo omenjenega hormona. Obvezna oprema: fotoaparat ali kamera in plenice. Za večjo opojnost priporočamo nočne.

“Vrata v pekel” – Darvaza, Turkmenistan

o-DOORTOHELL.jpg

Krater, kjer izhaja zemeljski plin in so ga poskušali ruski inženirji izžgati leta 1971. Gori od takrat in ne zdi se, da bo kdaj prenehal. Ko bo hudičeva noga prvič stopila na Zemljo se bo to najverjetneje zgodilo tu.

Otok lutk – Mehika

island of the dolls.jpg

Majhen otok blizu Mexico City-ja, kjer je prebival možak po imenu Julian Santana Barrera, ki se je namerno izoliral od ljudi. Po otoku je obesil zavržene lutke, ki jih je našel plavati v bližnji reki. To je počel celih 50 let, da bi zadovoljil duha deklice, ki se je utopila nedaleč stran in ga je preganjala do njegove smrti. Umrl je zaradi srčne kapi blizu omenjene reke.

Capela dos Ossos – Évora, Portugalska

chapel-of-bones.jpg

Kapelo kosti je zgradil (zelo poseben) menih v 16. stoletju. Zgradbo je okrasil s kostmi približno 5000 menihov, ki so poleg njega služili religiji. Če mislite, da to ni dovolj strašljivo, je s stropa obesil tudi dve celotni okostji in eno od njih je otroško. Jezus bi bil ponosen.

Pariške katakombe

catacombs paris.jpg

Mreža predorov pod mestom luči je dolga preko 250 kilometrov in dom približno 6 milijonov trupel. Nekateri deli katakomb so odpreti za javnost kot uradni muzej, a v preostali predelih je prehod prepovedan. To pa ne ustavi okrog 1000 turistov in nepridipravov, ki vsako leto ilegalno vstopajo v zaprte predele.

Ilha da Queimada Grande, Brazilija

snake island.jpg

Majhen otok z zelo groznimi prebivalci. Otok kač se nahaja blizu brazilske obale in je dom približno 4000 zlatim harpunastim kačam. To je tudi edini kraj na svetu, kjer te strupenjače živijo. Edini, ki si upajo stopiti na ta nenaseljen otok so znanstveniki, ki jim manjka marsikaj, le poguma ne.

Stanley Hotel – Estes Park, Kolorado

The-Stanley-Hotel-8.0.0.jpg

Paranormalno aktivnost je mogoče opazovati v hotelu vse od zgodnjih sedemdesetih. Noč, ki jo je preživel v hotelu Stephen King, ga je navdušila, da je napisal klasiko med grozljivkami z naslovom Izžarevanje(The Shining).

Vojaška bonišnica Cambridge – Aldershot, Anglija

cambridge millitary hospital.jpg

Od leta 1878 do 1996 je bolnišnica zdravila angleške vojake in nato še civiliste, a so visoki stroški in težave z azbestom povzročili , da je bolnišnica zaprla svoja vrata. Nekaj duš nesrečnih pacientov še vedno tava po hodnikih.

Letovišče San Zhi – Tajvan

san zhi resort.jpg

Gradnja letovišča zunaj Taipei-ja je bila zaustavljena zaradi serije skrivnostnih nesreč in samomorov. Ljudje pravijo, da so bili nenavadni dogodki posledica nesreče, ki jo je povzročilo uničenje kipa kitajskega zmaja med gradnjo letovišča. Druga teorija izhaja iz dejstva, da je to nekdanje pokopališče nizozemskih vojakov.

Poveglia, Italija

poveglia.jpg

Poveglia, poznana kot »otok kuge«, je bila kraj prisilne karantene za okrog 160.000 žrtev kuge med leti 1793 in 1814. Njihovi množični grobovi še vedno stojijo tam. Še bolj morbidno je dejstvo, da je bil kasneje otok dom psihiatrične bolnišnice, katere zdravnik je opravljal čudne in grozljive poskuse na svojih pacientih vse do trenutka, ko je storil samomor, ker ni več prenesel, da ga preganjajo duhovi.

Ste že obiskali katerega izmed naštetih krajev ali mogoče celo kakšnega, ki ga nismo omenili pa poseduje podobne atribute? Povejte nam v komentarjih.