TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

21:30

PRICA KAO MI

MARTIN ZUNEC

21:26

ZEMLJA PLESE

AVIA BAND

21:21

AKO SU TO SAMO BILE LAZI

PLAVI ORKESTAR

21:18

JEDNA NA 100

DOMENICA

21:13

VJERUJ MI JEDINA

LJUBAVNICI

21:10

BABY BLUE

POP DESIGN

25. 08. 2016 12:49 | MM

Aktual v Piranu! DOBRODELNI DAN ZA DRUŽINE OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI

Sobota 10. september, TARTINIJEV TRG - PIRAN!

Klemen Bunderla Foto: Arhiv Svet24

V soboto, 10. septembra, se bo na Tartinijevem trgu v Piranu v organizaciji dnevnega časopisa Svet24 odvijal dobrodelni dan za družine otrok s posebnimi potrebami, imenovan En svet, za vse enak. Namen dogodka je zbiranje sredstev za kar 41 družin otrok s posebnimi potrebami, destigmatizacija otrok s posebnimi potrebami ob prijetnem druženju, ki se bo vrtelo okrog teka, nordijske hoje in glasbe.

Tek in nordijska hoja sta v Sloveniji med najbolj priljubljenimi in obenem tudi dostopnimi športi, in ker smo Slovenci poznani kot narod, ki rad pomaga sočloveku v težavah, so se na Svetu24 odločili združiti obe plati našega vsakdana in organizirati Dobrodelni dan za družine otrok s posebnimi potrebami. Vsa zbrana sredstva bodo razdelili med 41 družin otrok s posebnimi potrebami, ki jih vsak četrtek predstavljajo v dnevnem časopisu Svet24 in na spletni strani www.svet24.si, kjer najdete tudi podatke, kako lahko družinam pomagate, če se dobrodelnega dneva ne boste udeležili. Merjenja časa ne bo, dogodek je netekmovalne narave, namenjen v prvi vrsti dobrodelnosti in druženju.

Prijave so že odprte!

Na spletni strani http://svet24.si/dobrodelni-dan boste našli program prireditve, najnovejše informacije, podatke o posameznih disciplinah – v nordijski hoji se boste preizkusili na dveh razdaljah, enako velja tudi za tek, odprte pa so tudi že prijave. Do 7. septembra bodo odrasli ob prijavi za tek ali nordijsko hojo plačali 15 evrov (na dan dogodka bo treba plačati 5 evrov več), otroci do 15. leta pa 5 evrov. V sodelovanju s podjetjem Lidl Slovenija smo poskrbeli tudi za najmlajše, ki jih lahko prijavite na ZDRAVKOV TEK, 150-metrsko preizkušnjo okoli Tartinijevega trga, v kateri se bosta pomerila tudi Zdravko in Aktualko. Za vse tiste otroke, ki ne bodo tekli, bodo pa zato tekli ali hodili njihovi starši, bo poskrbel Minicity, kreativno otroško mesto; kjer bodo starši lahko otroke za čas svoje odsotnosti prepustili varstvu izkušenih animatorjev.

Vsak udeleženec prejme topel obrok, vodo in darilno vrečko z majico in promocijskimi izdelki pokroviteljev. Udeležencem smo omogočili tudi avtobusni prevoz iz Ljubljane (doplačilo 10 evrov), za tiste najbolj zgodnje tekače in pohodnike pa bo v Fiesi na voljo 100 brezplačnih parkirnih mest.

Zabavni program

Svojo prisotnost na dogodku je potrdil Klemen Bunderla z Radia Aktual, najbolj poslušanega radia v Sloveniji, zbrane bodo na dogodku zabavali člani ene najpopularnejših slovenskih zasedb Čuki, zagotovo lahko kaj spektakularnega in nepozabnega pričakujemo s strani F & B Acrobatics, udeležbo na dogodku pa so že potrdili tudi mnogi znani Slovenci.

Med dogodkom lahko pričakujete tudi licitacijo podpisanih športnih dresov, ki so jih prispevali naši športniki, celoten izkupiček pa bo seveda namenjen malim borcem in njihovim staršem, torej otrokom s posebnimi potrebami.

Ob 11.30 bodo razglasili zmagovalca Turistične patrulje za leto 2016, v kateri so bralci dnevnega časopisa Svet24 in radia Aktual med 15 slovenskimi občinami izbrali turistom najprijaznejšo. V popoldanskih urah pa bo na Tartinijevem trgu že sedemdesetič potekal Neptunov (tudi pomorski ali mornarski) krst, ena najstarejših neprekinjenih turističnih prireditev v Sloveniji, ki predstavlja simbolični sprejem prvih letnikov na šolo.

Razlogov, da ste 10. septembra 2016 v Piranu, je več kot dovolj. Pridružite se nam in skupaj spremenimo svet v en svet, za vse enak.

Fotogalerija